Home Modë & Estetikë Duart, pasqyrë e bukurisë

Duart, pasqyrë e bukurisë

Me pak mund do të keni thonj të përkryer. Duart dhe thonjtë e mirëmbajtur janë letërnjoftim i çdo gruaje e cila e mban veten. Një herë në javë duhet ndarë pak kohë për trajtim të shkurtër, intensiv të thonjve tanë.

LIMA. Përpunoni thonjtë me anë të limës për thonj, duke filluar anash.
Këshillë: kur t’i formësoni thonjtë, lëmoni mirë anash, pastaj lyeni me llak,

RRËNJA E THONJVE. Shfrytëzoni shkopin e drunjtë në mënyrë që ta shtyni butë e kujdesshëm lëkurën nga thoi.
Këshillë: lëkura rrëzë rrënjës së thoit mbron këtë pjesë, prandaj kurrë mos e pritni me gërshërë.

LYERJA ME LLAK. Gjatë ditës, e sidomos në orar të punës, nuk përdoret llaku ngjyrë mbyllët!/telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...