Home Ushqim Duhani e dëmton shijen për ushqim

Duhani e dëmton shijen për ushqim

CigareShkencëtarët kanë zbuluar edhe një arsye se pse duhet që të ndaleni së piri duhan nëse ende nuk e keni bërë – tymi i duhanit i pengon pjesët e caktuara në gjuhë, kështu që nuk mund të ndieni shijen e vërtetë të ushqimit.

Shkencëtarët grek i kanë testuar 62 vullnetarë dhe i kanë vërtetuar ndryshimet në ndijime në pjesë të caktuara të gjuhës, përgjegjëse për përcaktimin e shijes, tek duhanpirësit dhe tek ata që nuk e pinë.

Testet kanë treguar se këto pjesë tek duhanpirësit e kanë edhe një formë tjetër nga ata që nuk e konsumojnë atë, dhe se ato janë më pak të lidhura me nervat e gjakut, që sjell deri tek zvogëlimi i ndijimit të shijes.

Hulumtimin e kanë kryer me pulset elektrike dhe sa më e fuqishme ka qenë forca e rrymës, kjo ka shenjuar ndjenjën më të vogël. Madje 28 pirës të duhanit kanë pasur më të dobët ndijimin e shijes.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...