Home Këshilla të ndryshme Dy mënyra për largimin e stresit!

Dy mënyra për largimin e stresit!

Stresi pa dyshim që është shumë shqetësues në jetën e përditshme, mirëpo dinamika e sotme e punës dhe stilit të jetës, e bënë shumë të vështirë një ambient ku stresi nuk është i pranishëm.

Ju sjellim më poshtë dy mënyra për ta luftuar stresin:

Dëgjoni muzikë

Nëse ndjeheni të rraskapitur nga stresi, provoni të merrni një pushim të vogël dhe lëshoni muzikë. Muzika e qetë ka ndikim të mirë në mendje dhe trup, mund të ulë shtypjen e gjakut, si dhe të ulë kortisolin- hormoni i cili lidhet me stres.

Telefoni ndonjë mik

Kur ndjeheni të stresuar, merrni pushim dhe telefoni një shok për të ndarë së bashku problemet. Lidhjet e mira me miqë janë të rëndësishme për një jetë të shëndetshme dhe pa stres

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...