Dy përfitime shëndetësore të boronicave

Shpesh i referuar si mbreti i antioksidantëve, boronica është një frut me përfitime mbresëlënëse dhe ato janë në sezon tani.

Këtu janë dy mënyra që boronica ndihmon në mbrojtjen e shëndetit tuaj:

 Boronica është e pasur me lëndë ushqyese

Një gotë me boronica të freskëta përmban 85 kalori, 1 gram proteinë dhe rreth 20 gr karbohidrate, me afërsisht 4 gramë fibra. E njëjta pjesë gjithashtu përmban dozën minimale ditore për vitaminën C që mbron imunitetin dhe lëkurën. Ata gjithashtu sigurojnë mbi një të tretën e qëllimit ditor për vitaminën K që mbështet kockat, dhe një çerek për mangan. Lënda ushqyese e fundit gjithashtu ndihmon në mirëmbajtjen e eshtrave të fortë, përveç promovimit të prodhimit të kolagjenit për lëkurë dhe nyje të shëndetshme.

Boronica ka fuqi kundër plakjes dhe mbrojtje të sëmundjeve

Hulumtimet tregojnë se midis frutave dhe perimeve që konsumohen zakonisht, boronica renditet si një nga më të lartat në aktivitetin antioksidant. Antioksidantët në boronica janë treguar se frenojnë inflamacionin dhe zvogëlojnë stresin oksidues.

Kjo e fundit ndodh kur ekziston një çekuilibër midis prodhimit të radikalëve të lirë që dëmtojnë qelizat dhe aftësisë së trupit për të kundërshtuar efektet e tyre të dëmshme. Për këtë arsye, boronica është e lidhur me heqjen e dëmtimit të ADN-së dhe plakjen, dhe uljen e rrezikut për disa sëmundje kronike, duke përfshirë trashje, kancer, dhe diabet tip 2.

KËSHILLA TË NGJASHME