Home Këshilla të ndryshme Dy produktet që janë më të rrezikshme se droga!

Dy produktet që janë më të rrezikshme se droga!

Përdorimi i alkoolit dhe cigareve drejtpërdrejt ndikon në shëndetin e 250 milionë njerëzve në mbarë botën Një studim britanik tregon se konsumimi i alkoolit dhe cigareve përbën rrezikun më të lartë për shëndetin e njeriut, madje edhe në krahasim me drogën.

Deri më sot është konsideruar se drogat e ndryshme janë rreziku më i madh shëndetësor, si në aspektin e vdekshmërisë dhe në disa lloje të aftësisë së kufizuar.

Por, sipas një studimi të ri, përdorimi i alkoolit dhe cigareve drejtpërdrejt ndikon në shëndetin e 250 milionë njerëzve në mbarë botën, në krahasim me drogat.

Evropa Perëndimore, Qendrore, Lindore kanë konsumin më të lartë të alkoolit për person, si dhe numrin më të madh të alkoolistëve të regjistruara (50.5% Evropën Qendrore, 48% e Lindjes dhe 42% në Evropën Perëndimore). Sa i përket konsumit të duhanit, prin Evropa Lindore me 24.2%, e ndjekur nga Evropa Qendrore me 23.7% dhe ajo Perëndimore me 21%.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...