Dy ushqimet unike që i tërbojnë njerëzit në shtrat

Dy ushqimet unike që i tërbojnë njerëzit në shtratUshqimet dhe raportet intime, një binom i lashtë thuajse prej 5 mijë vjetësh. Si ushqime për të zgjuar dëshirën seksuale grekët përdornin, vezët, mjaltin, dhe fruta deti, ndërsa shtohet se ushqimet që ndezin çiftet në shtrat janë edhe speci djegës, zaferano, çokollata dhe karkalecat e detit.

Një studim i universitetit kanadez të Guelph, thekson se pavarësisht dobive të efekteve të tjera ushqimore, vetëm dy janë ata që i “tërbojnë” çiftet në shtrat, zaferano dhe rrënjët e rrepës.

Sakaq lidhur me dobitë e çokollatës, thuhet se ajo ndikon për përmirësimin e humorit dhe se prej konsumimit të shpeshtë i ka humbur vetitë e saj.