A e din se boronica të jep një pamje rinore

A e din se boronica të jep një pamje rinoreBoronicat janë ndër ushqimet më të preferuara për të qëndruar në formë. Ato ndihmojnë në rekuperimin nga toksinat radikale dhe të lira duke e ndihmuar trupin të mbrohet nga patogjenet e rrezikshme.

Boronicat jo vetëm që janë të pasura me antioksidantë të tjerë por, sipas disa studimeve të bëra në disa kafshë, përbërësi i boronicave i quajtur proantocianidina, ndihmon në kujdesin e organeve dhe parandalon plakjen, shkruan KosovaPress.

StictyBanner mes postimeve mobil
Proantocianidina, ndihmon në zvogëlimin e mundësive për inflamacione, që janë ndër shkaktarët e plakjes së lëkurës.