Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna A e din se foshnja mund të ndjejë aromat nga jashtë

A e din se foshnja mund të ndjejë aromat nga jashtë

A e din se foshnja mund të ndjejë aromat nga jashtëDuke filluar prej javës së 28-të, foshnja juaj mund të ndjej në stomak të gjitha aromat që ju i ndieni jashtë. Disa nga evidencat për shqisat e foshnjës tuaj vjen nga foshnjat e lindura parakohe: Në një studim ekstrakti i pepermintit është mbajtur nën hundën e foshnjave të lindura parakohe.

Ato më të vogla se 28 javë nuk reagonin, ndërsa ato më të vjetra reagonin duke thithur, duke bërë grimasa, apo duke larguar kokën.

Shqisa e të nuhaturit e foshnjës tuaj është e rritur nga lëngu amniotik në të cili ajo qëndron, thotë Eliott, pasi që jemi në gjendje ti nuhatim më mirë gjërat pasi molekulat e aromës të janë bashkuar më lëngun (sikur nasal mukus). Gjatë tremujorit të tretë placenta lejon që molekulat e aromës të kalojnë nëpër të më lehtë. Prandaj kur jeni duke porositur një pulë të pjekur, foshnja juaj është duke e ndjerë aromën poashtu.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...