Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna A e dini se kur nis të rrahë zemra e bebes?

A e dini se kur nis të rrahë zemra e bebes?

8

Të rrahurat e para të zemrës së një bebe fillojnë 16 ditë pas ngjizjes, thuhet në një studim më të ri.

Deri më tani dihej se rrahjet e zemrës te foshnja fillojnë 21 ditë pas shtatzënisë, por ekipi i British Heart Foundation në Universitetin e Oxfordit ka zbuluar se rrahjet fillojnë më herët.

“Ne jemi duke u përpjekur që të kuptojmë më mirë se si zhvillohet zemra dhe çfarë shkakton defektet e saj të cilat krijohen në mitër para lindjes dhe të hulumtojmë riparimin e zemrës”, ka thënë profesori Paul Riley, i cili kryeson grupin e hulumtuesve nga Universiteti i Oxfordit.

“Duke zbuluar se si fillojnë të rrahurat e zemrës dhe si mund të ndikojnë problemet në zhvillimin e zemrës, ne jemi një hap afër parandalimit të sëmundjeve të saj gjatë shtatzënisë”, ka shtuar ai.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...