Home Shëndetësi A e dini se vrapimi ua zgjatë jetën?

A e dini se vrapimi ua zgjatë jetën?

3Për çdo orë që vraponi jetëgjatësia juaj zgjatet, kjo sipas një studimi të zhvilluar së fundmi

Ky studim i cili u zhvillua në Universitetin Shtetëror në Iowa, ka analizuar të dhënat nga Instituti Cooper dhe disa studimeve të tjera, duke bërë lidhjen në mes ushtrimeve dhe vdekshmërisë.

Shkencëtarët kanë deklaruar që nëse vraponi çdo ditë nga një orë është ushtrimi më efektiv për të rritur jetëgjatësinë, pavarësisht sa kilometra vraponi apo sa shpejtë vraponi.

Personat që vrapojnë rregullisht mund të shtojnë deri në tri vite jetë.

Në bazë të këtyre analizave gjasat për vdekje të parakohshme, zbresin deri në 40% tek personat që vrapojnë rregullisht.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...