Home Uncategorized E verdha e vezës mban ngjyrë të tillë për një arsye shumë...

E verdha e vezës mban ngjyrë të tillë për një arsye shumë interesante


Pjesë e kënaqësisë së të pasurit vezë për mëngjes është shumëllojshmëria e ngjyrave që i sjellin në pjatë.

Nuk ka gjë më interesante sesa thyerja e një veze vetëm për t’ia zbuluar pjesën e verdhë të vezës, e cila ngjason me lindjen e diellit. Kur e shihni një pamje të tillë, nuk mund të mos mendoni se ajo pjesë është e mbushur me të gjitha llojet e vitaminave dhe mineraleve.

Por, a e dini arsyen se përse ajo pjesë mban ngjyrë të verdhë spektakulare?

Faktikisht, të verdhët e vezës mban ngjyrë të tillë për shkak të asaj se çfarë hanë pulat – p.sh. karotenoide, i cili është pigment i verdhë natyral dhe që gjendet në fruta dhe perime si karotat dhe patatet e ëmbla.

Pulat ushqehen me bari dhe insekte të vogla, e që të dyja kanë sasi të lartë të karotenoideve.

Sidoqoftë, ka disa raste ku kjo ngjyrë edhe mund të shkaktohet në mënyrë artificiale përmes metodave të ndryshme.


TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...