E VËRTETA PËR PUTHJEN SYMBYLLUR: A është VËRTET ndjenjë më e mirë?

Është e mundshme të putheni dhe të shikoni personin me të cilin këmbeni përkëdhelje, mirëpo me rastin e çdo puthjeje të zjarrtë sytë janë – fuqishëm të mbyllur.

Eksperienca e të puthurit nuk do ishte e njëjtë me sytë e hapura.

Është vërtetuar shkencërisht që ky veprim ka një ndikim të madh në ndjesitë që merrni nga puthja.

5

Sipas psikologëve, njerëzit i mbyllin sytë gjatë puthjes për t’u përqëndruar tek akti.

Universiteti i Londrës studioi vizionin dhe atë që quhet “tactile sensory” i cili lidhet me ndjeshmërinë e theksuar ndaj prekjes.

Rezultatet treguan që truri e ka shumë të vështirë të përqëndrohet në një veprim tjetër ndërsa është i shpërqëndruar nga stimuj vizualë.

Kështu që duke mbyllur sytë, keni mundësi t’i drejtoni të gjithë sensorët mendorë në eksperiencën që jeni duke përjetuar.

Puthjet me sy mbyllur janë më të bukurat dhe ndihen më shumë nga të gjitha. /Telegrafi/