Home Këshilla për Prindër Edhe meshkujt vuajnë nga stresi kur bëhen prindër

Edhe meshkujt vuajnë nga stresi kur bëhen prindër

Nuk janë vetëm nënat të prira që të vuajnë nga stresi pas lindjes. Një studimi i ri amerikan pohon se i njëjti problem i përfshin edhe 10% të baballarëve.

Shkencëtarët pranë Fakultetit të Mjekësisë në Eastern Virginia në Norfolk, kanë grumbulluar të dhënat nga 43 studime ku ishin dokumentuar 28.000 raste të depresionit të baballarëve, nga tre mujori i shtatzënisë së gruas deri në ditëlindjen e parë të fëmijës.

Në përgjithësi, sipas rezultateve, 10% e baballarëve vuajnë nga depresioni, disa muaj para dhe pas lindjes së fëmijës.

Derisa dihet se 30% e femrave mund të sëmuren nga depresioni pas lindjes, shumë pak ka njohuri mbi gjendjen emocionale të meshkujve pasi bëhen prindër.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...