Home Këshilla të ndryshme Efekti i birrës në zhvillimin e trurit

Efekti i birrës në zhvillimin e trurit

Mjekësia e ka vërtetuar se konsumimi i alkoolit është një nga shkaktarët e shumë problemeve shëndetësore që mund të shkaktohen në organizëm.

Një studim nga Universiteti i Liverpulit, Maastricht dhe King’s College ka treguar se ekziston një efekt pozitiv nëse pihet me limit.

Edhe pse shumë njerëz abuzojnë me pijen alkoolike, këshillohet që të konsumohet gjysmë litri në ditë.

Shkencëtarët tregojnë se ndihmon në zhvillimin e trurit dhe përmirëson aftësitë e mësimit të gjuhëve të huaja, shkruan Lapsi.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...