Home Këshilla të ndryshme Egjiptianët e kanë quajtur ‘bima e përjetësisë’, shkenca i vërteton efektet shëruese...

Egjiptianët e kanë quajtur ‘bima e përjetësisë’, shkenca i vërteton efektet shëruese të aloe veras

Aloe vera, bima që ngjan me kaktus dhe përmban një xhel shërues transparent, është dëshmi se mrekullitë ekzistojnë: bima natyrale ka aq shumë fuqi shëruese, saqë normalisht se i mposhtë të mirat e shumë gjërave artificiale.

Nga egjiptianët e lashtë, aloe vera është njohur si ‘bima e pavdekësisë’, ndërkaq nga amerikanët autokton si shkopi magjik i parajsës.

Aloe vera mund të vendoset mbi të gjitha lëndimet sikur djegiet, ose edhe mund të konsumohet për përfitime tjera shëndetësore.

Bima i mban mbi 200 substanca aktive biologjike të cilat na ndihmojnë ne, duke përfshirë enzima, minerale, vitamina, amino acide, etj.

Sistemi jonë i imunitetit i reagon mirë aloe veras, pasi bima përmban edhe veti anti-virale, anti-bakteriale dhe anti-kërpudhore të cilat i ndihmojnë trupat tonët ë pastrohen nga patogjenet dhe toksinat.

Në anën tjetër, mineralet janë ato që e mbajnë trupin të gjallë dhe aloe vera është e mbushur me shumë lloje të ndryshme të tyre, duke përfshirë magnezin, zinkun, selenin, kalciumin, kaliumin, hekurin, sodiumin, etj.

Edhe nëse keni probleme me sistemin e tretjes, aloe vera mund t’ju ndihmojë sepse përmban enzima të rëndësishme të cilat ndihmojnë në këto probleme.

Tjetër veçori e aloe veras është se përmban vitaminë B12, e kjo vitaminë është vështirë të merret përmes ushqimit. Vlen të ceket se vitamina B12 është e domosdoshme për prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut.

Aloe vera përmban edhe vitamina A, C, E, kolin, acid folik, B1, B2, B3, dhe B6.

22 amino acide janë esenciale për funksionin e trupit, ndërkaq aloe vera i përmban 20 prej tyre.

Pra, aloe vera është e aftë ta pastrojë trupin duke i larguar substancat toksike nga lukthi, fshikëza, mëlçia, veshkat, etj., por edhe trajton probleme të ndryshme. Nuk është çudi se kjo është njohur nga egjiptianët e lashtë si ‘bima e pavdekësisë’. 


KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...