Home Këshilla të ndryshme Egoma bima që të zgjat jetën

Egoma bima që të zgjat jetën

Egoma bima që të zgjat jetënGjethet e saj janë të ngjashme me ato të borzilokut, edhe pse bima i përket familjes së mentes dhe shija e saj është një risi për evropianët.

Egoma, ose Perilla Frutescens, është një bimë nga Azia jug-lindore, që mund të zgjasë jetën e njeriut me 10 vjet dhe që po bëhet gjithnjë e më joshëse për europianët.

E konsideruar nga japonezët një “superushqim”, pasi përmban cilësi të veçanta shëndetësore, ajo është një element që po hyn gjithmonë e më shumë në dietat e popullësisë që konsiderohet më jetëgjata në botë.

Në shoqërinë japoneze, Egoma është e njohur që në kohët antike, por ajo mbetet një ingredient që ecën me hapin e kohës.

Së fundmi, në qytetin Tojama, që çon përpara projektin “Global Perilla Network”, ka kërkuar ndihmën e një kuzhiniereje italiane për të përhapur sa më shumë bimën “magjike” në kuzhinën evropiane.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...