Home Shëndetësi Egozimi tek njeriu

Egozimi tek njeriu

Egozimi tek njeriuNjeriu përcaktohet nëse është egoist apo jo, nëpërmjet gjuhes së vet, të folurit, fjalëve të shprehura.
Nëse keni degjuar shprehjen; ” të flet goja para mëndjes” është pikerisht e folura e pa-kontrolluar, e pa arsyetuar dhe pa gjykuar nga truri i një njeriu.

Po, egoizmi është i dy llojshëm;
I qellimshëm kur bëhet me dashje, kjo për interes apo për t’i dhënë rëndësi vetës…..”shikoni kush jam unë”,

Ndersa;
Jo i qëllimshëm është për njerzit që kanë të meta mendore, nuk kanë arsye të mendojnë, vetëm duan tëflasin. Nuk e di të gjykohet një njëri nga te shkruarit, nëse është i prirur nga kjo “sëmundje” përsonale jo-infektuese.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shumë nishane në trup? Ja çfarë kontrollesh duhet të bëni

Është e këshillueshme një kontroll në vit. Veçanërisht nëse keni lëkurë të qartë ose keni pasur të prekur me kancer të lëkurës në familjen tuaj. Për këtë jep përgjigje Antonio Costanzo, Udhëheqës i Njësisë së Dermatologjisë IRCCS Humanitas, Milano. Vizita e kontrollit të nishaneve është hapi i parë në diagnozën e hershme të melanomave dhe kancereve të tjerë të lëkurës dhe...