Home Këshilla të ndryshme Ekspertët : Yndyrat e ngopura, të parrezikshme

Ekspertët : Yndyrat e ngopura, të parrezikshme

Ekspertët : Yndyrat e ngopura, të parrezikshmeShumica i shmangin yndyrat e ngopura, për shkak të këshillave të ekspertëve se mund të çojnë në bllokimin e arterieve dhe rrisin rrezikun e sulmit në zemër.

Megjithatë, duke reduktuar futjen e yndyrave të ngopura, pothuajse nuk zvogëlohet rreziku i trashjes ose diabetit tip 2 dhe nuk e rrisin rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Hulumtimi i kryer në Suedi ka treguar që produktet e qumështit me yndyrë të plotë, në fakt mund të zvogëlojnë rrezikun e diabetit të tipit 2. Në një studim që përfshiu më shumë se 2.500 njerëz, ata që kanë ngrënë tetë ose më shumë racione me produkte të qumështit që përmbajnë yndyrë të plotë, kishin një shans 23 për qind më pak të sëmundjes nga diabeti.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

(Disa) ushqime dhe kanceri, kronologjia e një lidhjeje të dyshuar!

U deshën 50 vjet për të kuptuar se stilet e jetesës, në radhë të parë ajo që në pjatë, janë në origjinë të në shumë se gjysmës së tumoreve Për të kujtuar rëndësinë e ndjekjes së një diete korrekte është Shoqata Italiane për Hulumtime të Kancerit (Airc), e cila është kthyer në 2,500 sheshe italiane me iniciativën ‘Portokalli i Shëndetit’. Të...