Home Këshilla Seksuale Ëndrrat erotike të meshkujve dhe femrave

Ëndrrat erotike të meshkujve dhe femrave

Të gjithë, herët a vonë, e shohim një ëndërr erotike. Ndërsa shumë prej nesh, kanë një ëndërr erotike që u përsëritet.

Lidhur me këtë dukuri, një studim i përbashkët i Universitetit të Amsterdamit dhe atij të Groningenit, ka treguar se fantazitë seksuale që i mbajmë në mendje gjatë ditës, na shfaqen të deformuara natën. Dhe kjo realizohet, duke e rritur aftësinë e të menduarit analitik të ëndërruesit.

Ai ka treguar gjithashtu se 8 në 100 njerëz, shohin ëndrra erotike çdo natë, në gjysmën e rasteve madje edhe duke arritur orgazmën. Më poshtë, renditja e ëndrrave më të shpeshta erotike që shohin femrat dhe ato që shohin meshkujt:

Femrat

Duke bërë seks me partnerin ose një ish

Duke bërë seks oral

Duke bërë seks me partner të panjohur

Duke qenë e preferuar nga meshkujt

Meshkujt

Duke bërë seks me partneren ose një ish

Duke bërë seks me shumë partnere

Duke bërë seks oral

Duke provuar pozicione të reja në seks

Ndërkaq, të gjithë studimet arrijnë në përfundimin e njëjtë, se në ëndrrat e tyre erotike, si meshkujt dhe femrat, shohin atë që nuk e realizojnë dot gjatë ditës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...