Home Shëndetësi Evropa kërcënohet nga një bakter i rrezikshëm

Evropa kërcënohet nga një bakter i rrezikshëm

Përdorimi i tepërt dhe keqpërdorimi i antibiotikëve gjatë dekadave të fundit, ka ndikuar që të paraqiten baktere rezistente

Shkencëtarët kanë deklaruar të martën se infeksionet rezistente ndaj antibiotikëve, të shkaktuara nga ‘super-bakteri’ Clostridium difficile janë duke u përhapur me të madhe. Autoritetet e vendeve të ndryshme janë duke e trajtuar këtë problem në mënyra të ndryshme.

Në një studim mbarëevropian, kërkuesit shkencorë kanë konstatuar se incidenca e infeksioneve të shkaktuara nga ky bakter në spitale, është rritur dukshëm viteve të fundit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...