Home Këshilla të ndryshme Fakte të pabesueshme për trurin e njeriut

Fakte të pabesueshme për trurin e njeriut

Në emisionin “One’s Inside the Human Body”, i cili emetohet nga programi BBC, janë zbuluar fakte të pabesueshme për trurin e njeriut

Ne po jua zbulojmë disa prej tyre:

– Truri i njeriut është aq i komplikuar sa që për t’u pjekur i nevojiten 20 vjet.

– Përderisa foshnja të jetë në mitër, çdo sekondë mesatarisht zhvillohen rreth 8 000 qeliza të reja të trurit.

– Deri në momentin e lindjes, njerëzit do t’i kenë në dispozicion të gjitha qelizat e nevojshme për jetë.

– Truri i njeriut është gjëja më e sofistikuar në univers.

– Foshnjat e porsalindura mund ta njohin fytyrën e nënës së tyre vetëm disa orë pas lindjes.

– Derisa janë në mitër, foshnjat mund të shohin, por vetëm bardhë e zi. Sytë e tyre janë aq të ndjeshëm sa mund ta vërejnë dritën që depërton në stomakun e nënës së tyre.

– Njerëzit mbyllin sytë rreth 20 herë brenda një minute, e çdo mbyllje e syve zgjat rreth gjysmë sekonde. Kur e gjithë kjo të mblidhet, njerëzit brenda ditës për një orë jetojnë në errësirë.

– Çdo qelizë në tru vendos rreth 10 000 lidhje me qelizat tjera të trurit.

– Mësimi i mbajtjes së ekuilibrit dhe koordinimit është aq i komplikuar sa një pjesë e trupit, që është përgjegjëse për këto detyra, posedon numër të barabartë të qelizave sa i gjithë truri.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...