Home Këshilla Seksuale Faktoret qe ndikojne ne aktivitetin seksual

Faktoret qe ndikojne ne aktivitetin seksual

Një studim i kohëve të fundit ka treguar se të kesh një jetë seksuale të kënaqshme përmirëson cilësinë e jetës tek të moshuarit. Studimi është kryer në Spanjë, në universitetin Rey Juan Carlos de Madrid, dhe synon gjetjen e faktorëve që ndikojnë në jetën seksuale tek moshat e treta.

Rezultatet e hulumtimit që citon sot noa.al, tregojnë se në 1939 të moshuar, 62.3% e meshkujve dhe 37.4% e grave janë seksualisht aktive.

Hulumtimi tregoi gjithashtu se pjesa më e madhe e të moshuarve, vazhdonin ende të putheshin, të përkëdheleshin dhe prekeshin, por mbi të gjitha të kryenin marrëdhënie seksuale të kënaqshme.

Një gjë që ata nuk mund ta bënin më ishte masturbimi dhe seksi oral. Sipas studimit të moshuarit deri në moshën 65 vjeç kryenin marrëdhënie dy deri në katër herë në muaj. Por marrëdhëniet reduktoheshin ndjeshëm mbi moshën 75 vjeç. Kjo për shkak të shfaqjes së problemeve shëndetësore ose humbjes së natyrshme të dëshirës seksuale.

Ndërkohë, studiuesit arritën në përfundimin se faktorët që kufizojnë aktivitetin seksual janë: mosha mbi 75 vjeç, vetmi, niveli i ulët arsimor, perceptimi i dobët i seksualitetit të tyre në fund, sëmundjet kronike dhe përdorimi i ilaçeve. (NOA)

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...