Faktori mbrojtës si ndihmë kundër alergjive

Terapia duhet të fillojë së aplikuari para daljes së parë në diell

Shkuarja në pushime verore dhe ekspozimi ndaj diellit viteve të fundit nuk shihen si probleme aq i madh për shëndetin. Mjekët sugjerojnë mbrojtje, ndërsa si problem shihen edhe alergjitë ndaj diellit, të cilat si pasojë i rrezeve të forta po shfaqen te një numër i madh njerëzish.

Alergjive në diell u ekspozohen personat që marrin ilaçe, sidomos ata që marrin ilaçe për rregullimin e shtypjes së gjakut dhe për punën e rregullimit të ritmit të zemrës, sedativë, antibiotikë.

Terapia duhet të fillojë së aplikuari para daljes së parë në diell.

Në pushimeve verore kurrsesi nuk guxoni të niseni pa mbrojtje efektive. Mjekët u sugjerojnë kremra me faktorë të lartë mbrojtës dhe kurrsesi të mos rreziteni midis orës 11 dhe 17.