Farat e susamit

Farat e susamitFarat e susamit janë përbërës të rëndësishem në guzhinen e cdo familje. Femrat e përdorin shumë atë si përbërës dhe si asortiment zbukurimi në biskota, bukë të thekur ose dekor në pjata nga më të ndryshmet. Por, përvecmas këtij funksioni farat e susamit kanë efekt shumë të mirë në hndetin tuaj. Po cfarë efekti mund të ketë mendoni ju? Më poshtë do t’ju parqesim disa nga efektet kryesore që kjo bimë ka në shëndetin tuaj.

Mjafton të merrni ose të konsumoni 5-10 gram fara të freskëta susami, përtypni mirë me dhëmbë që të mos kalojn të gjalla në stomak.  Që në momentin që do të konsumoni këto fara do të kuroni dh do të paksoni mundësinë që të keni probleme me
Çrregullimet e lukthit dhe zorrëve
Shtojnë qumështin te gjiu i nënave të reja
Rregullojnë ciklin e çrregulluar mestrual
Ndihmojnë te çrregullimet e syve

Atëherë cfarë prisni më shumë zgjedhjen e problemeve e keni para syve mjafton të dini t’a konsumoni atë dhe të zgjidhni normalisht produktin e duhur që i nevojitet orgnizmiit dhe shëndetit tuaj.