Home Shëndetësi Femije nga qelizat rrjedhese?

Femije nga qelizat rrjedhese?

Femije nga qelizat rrjedhese?Zbulim i papritur ne fushen e shkences gjenetike. Sipas nje artikulli te revistes “Nature”, tashme per te krijuar nje femije shkenca nuk ka me nevoje per spermatozoidet e mashkullit dhe vezoret e femres.

Studimi i bere nga Stanford University ka treguar se mund te krijohet nje femije edhe nga qelizat rrjedhese.

Ky zbulim hap rruge te reja per te luftuar fertilitetin, por ne te njejten kohe shton polemikat per normat e etikes shkencore dhe kufijte ku duhet te arrije qenia njerezore.

Kerkuesit kane zbuluar nje miks vitaminash me perberes kimike qe veprojne me qelizat rrjedhese per t’i tranformuar ne sperme ose vezore. Spermatozoidet kane koke dhe bisht me te vogel se ata natyrale, por gjitheesi jane ne gjendje te fertilizojne nje vezore. /tch/

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...