Home Këshilla për Prindër Fëmijët duhet t`i zgjedhin vetë problemet e tyre

Fëmijët duhet t`i zgjedhin vetë problemet e tyre

Fëmijët duhet t`i zgjedhin vetë problemet e tyreDisa prindër gjithmonë i zgjedhin problemet e fëmijëve për ta.

Carrie Masia-Warner, psikologe për fëmijë dhe zëvendësdrejtoreshë e Institutit për Çrregullime të Ankthit dhe Gjendjes Emocionale në Shkollën e Mjekësisë së Universitetit të Nju Jorkut, e sheh si një gabim të madh që shumë prindër zgjedhin problemet e fëmijëve.

“Prindërit përpiqen t’i rregullojnë gjërat për fëmijët e tyre gjatë të gjithë kohës, t’i bëjnë ata të lumtur. Kjo nuk është realiste. Mos rregulloni ju gjithnjë gjërat, fëmijët kanë nevojë të mësojnë të tolerojnë pak shqetësim, pak palumturi, lërini të përpiqen, t’i gjejnë vetë zgjidhjet, sepse kjo i lejon ata të mësojnë si t’i përballojnë gjërat”, këshillon Masia-Warner.

Po t’i lejosh fëmijëve një shkallë të përvojave, madje dhe nga ato të vështira apo frustruese, kjo i ndihmon ata të ndërtojnë një rezervuar force brenda vetes që i çon ata drejt lumturisë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...