Home Këshilla për Prindër Fëmijët që vetë zgjedhin ushqimin, më pak të rrezikuar nga mbipesha

Fëmijët që vetë zgjedhin ushqimin, më pak të rrezikuar nga mbipesha

Nëse dëshironi që fëmijët tuaj kur të rriten të mos kenë probleme me mbipeshën, sipas ekspertëve duhet të ushqehen me gishtërinjtë e tyre.

Po ashtu, sipas tyre, fëmijët të cilët vetë zgjedhin atë që duan ta kenë në pjatë, më pak do të jenë të rrezikuar nga mbipesha. Pos kësaj, psikologia Elen Tonsend, e cila njëherësh edhe ishte udhëheqëse këtyre studimeve ka deklaruar se fëmijët që kanë kontroll gjatë kohës së ushqimit më pak janë të rrezikuar nga mbipesha.

– Kontrolli është një element kyç, ngase atëherë fëmijët mund të zgjedhin çfarë duan të konsumojnë dhe çfarë u pëlqen. Në këtë hulumtim kishin marrë pjesë rreth 92 fëmijë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...