Home Këshilla të ndryshme Femra kujdes në ushqime

Femra kujdes në ushqime

Studimi i cili për dhjetë vjet rresht kishte vëzhguar mënyrën dhe shprehitë e të ushqyerit të rreth 60.000 femrave, kishte ardhur në përfundim se biskotat, ëmbëlsirat dhe pjekurinat në masë të madhe shtojnë rrezikun për t’u prekur nga kanceri në mitër.

Në fakt, studimi i cili ishte kryer në Suedi ka treguar se ato femra të cilat deri tri herë në javë kënaqen në shoqërinë e biskotave, pjekurinave apo ëmbëlsirave, shtojnë rrezikun për këtë sëmundje, madje për 33%.

Ato femra, të cilat kënaqen në ushqime të tilla tri herë brenda javës, janë të rrezikuara madje për 42%.

Edhe pse tashmë është vërtetuar se rreziku i prekjes nga kanceri në mitër shtohet me shtimin e kileve, ekspertët kishin dashur ta vërtetojnë edhe nëse ekziston ndërlidhja midis sasisë së ëmbëlsirave të cilat konsumohen në organizëm.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...