Home Këshilla të ndryshme Femrat e gjata të rrezikuara nga kanceri i vezorëve

Femrat e gjata të rrezikuara nga kanceri i vezorëve

Femrat me një gjatësi më të madhe trupore është parë se janë paksa më të rrezikuara nga kanceri i vezorëve, thonë kërkuesit shkencorë nga Universiteti i Oksfordit, në një studim të botuar në revistën shkencore “PLoS Medicine”.

Përpos kësaj, është parë edhe se si mbipesha është faktor i rrezikut për kancer të vezorëve te femrat të cilat kurrë nuk kanë marrë terapi hormonale zëvendësuese.

Studimet e mëparshme rreth lidhshmërisë midis mbipeshës dhe kancerit të vezorëve nuk kishin dhënë rezultate të njëjta.

Të dhënat e reja bazohen në rezultatet e 47 studimeve epidemiologjike, në të cilët kanë marrë pjesë rreth 25.000 gra me kancer të vezorëve, si dhe më shumë se 80.000 gra të shëndetshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...