Home Këshilla të ndryshme Femrat kanë një jetë më të lumtur se meshkujt

Femrat kanë një jetë më të lumtur se meshkujt

Femrat kanë një jetë më pak stresuese dhe janë përgjithësisht më të lumtura, se shumica e meshkujve, vlerësoi një anketim i realizuar në 34 shtete të përparuara.

Meshkujt që jetojnë në vendet më të zhvilluara punojnë më gjatë dhe kanë një pagë më të mirë, por janë më të ekspozuar ndaj rreziqeve të ndryshme të jetës dhe kanë një pritshmëri jetese më të ulët, mesatarisht me gjashtë vjet më pak.

Statistikat tregojnë se një mashkull ka tre herë më shumë mundësi që të vritet gjatë jetës së tij dhe është 15% më i ekspozuar ndaj sulmeve apo grabitjeve në rrugë.

Megjithatë, ndërsa fermat kanë një nivel më të lartë kënaqësie në jetën e tyre, ato vazhdojnë të shpenzojnë dy herë më shumë kohë se gjinia tjetër në punët shtëpiake, për një mesatare prej dy orësh e gjysmë në ditë.

Ishte Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim ajo që realizoi sondazhin, duke vendosur midis kritereve për indeksin e jetës shëndetin, punësimin, jetën sociale, edukimin dhe sigurinë në jetë dhe në punë.

Dhjetë vendet me koefiçentin më të lartë për jetesën më të mirë janë Australia, Norvegjia, SHBA, Suedia, Danimarka, Kanadaja, Zvicra, Holanda, Zelanda e Re dhe Luksemburgu.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sëmundjet e zemrës, kanceri – të ndërlidhura me konsumimin e ushqimeve të përpunuara

Këto ushqime përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salçiqet, drithërat me sheqer dhe pijet me gaz – në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale. Ngrënja e shumtë e hamburgerëve, picave, biskotave dhe e ëmbëlsirave, po del të jetë e rrezikshme për shëndetin. Një studim i rreth 45.000 njerëzve të moshës së mesme gjeti se vdekjet...