Home Këshilla të ndryshme Femrat qe punojne nen stres rrezikojne shendetin

Femrat qe punojne nen stres rrezikojne shendetin

Cdo femer duhet te jete e informuar se ato qe punojne nen stres kane me shume gjasa te jene viktima te nje goditje kardiovaskulare.

Per demin qe shkakton stresi tashme eshte i njohur per te gjithe, por nje studim i fundit i kryer ne Universitetin e Harwardit, tregon se kjo forme e percaktuar psik-fizike e tensionit te brendshem, qe besohet te kete ndikim ne sistemin imunitar, aftesine per te jetuar ne menyre paqesore, apo ne seksualitetin tone, tek femrat paraqet edhe nje rrezik te larte per te pesuar infarkt.

Per kete studim jane monitoruar me shume se 22 mije femra ne lidhje pune, gjate te cilave ato perjetonin ndjenja te larta stresi.

Mbledhja e te dhenave dhe anliza e tyre, ka gjetur se ka pasur nje korrelacion domethenes ndermejt stresit te punes dhe nje rrezik me te madh ne rritje te semundjeve kardiovaskulare.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatzënë në kohë coronavirusi: Ç’duhet të dini

Shtatzënia në kohë pandemie, sigurisht që shoqërohet me frikë dhe dilema më të mëdha se ato në kohëra normale Shumë vajza/gra presin të sjellin në jetë fëmijët e tyre në një kohë kur e gjithë bota është izoluar nga frika e përhapjes së coronavirusit. Edhe në vende shumë të zhvilluara shtatzënat po konsiderojnë sërish lindjen nga shtëpia për të shmangur një...