Home Këshilla të ndryshme Femrat me vithe të mëdha janë më inteligjente dhe më të shëndetshme!

Femrat me vithe të mëdha janë më inteligjente dhe më të shëndetshme!

Ky lajm interesant vjen nga shkencëtarët e Universitetit të Oksfordit të cilët kishin zbuluar se këto dy trajta të jashtëzakonshme priret t’i gëzojnë femrat me vithe të mëdha.

Sipas tyre, femrat me vithe më të mëdha se mesatarja, kanë nivele më të vogla të kolesterolit. Kjo do të thotë se ato janë më pak të prira të përjetojnë probleme shëndetësore të zemrës dhe diabetit.

Përveç kësaj, vithet e mëdha kërkojnë edhe një tepricë të yndyrave Omega-3, të cilat janë dëshmuar se e nxisin zhvillimin e trurit.

Për këto zbulime janë studiuar 16,000 gra dhe studimi nuk i ka përfshirë gratë me të pasme të rritura artificialisht.

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...