Home Shëndetësi Femrat vuajnë nga çrregullimet e gjumit 40% më shumë se meshkujt

Femrat vuajnë nga çrregullimet e gjumit 40% më shumë se meshkujt

Akoma është e paqartë arsyeja se pse çrregullimet e gjumit raportohen më shumë te femrat se te meshkujt.

Këto çrregullime prekin të gjitha gjinitë dhe racat njerëzore, duke dëmtuar shëndetin psiko-fizik të njerëzve. Gjumi kontrollon kujtesën, ndikon në ëndrrat, frymëzimet dhe përgjigjet tona emocionale.

Një studim i fundit në SHBA ka shpjeguar se shtatzënia ndikon në procesin e fjetjes për shkak të ndryshimit të nivelit hormonal që i ndodh gruas përgjatë nëntë muajve.

Si rezultat, shtatzënia mund të rrisë ose të ndikojë në uljen e orëve të gjumit, çka sjell dhe rrezikun e prekjes së disa grave nga çrregullimet e gjumit që pasohen edhe pas periudhës së shtatzënisë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...