Home Ushqim Fëstëkët një ushqim i shëndetshëm

Fëstëkët një ushqim i shëndetshëm

Nëse keni menduar se fëstëkët janë një fiksim i vërtetë, ndoshta nuk është dashur të ndjeni një faj të tillë, duke qenë se bëhet fjalë për një ushqim të shëndetshëm nëse hahet në sasi të kufizuara. Ato janë alternativë e shëndetshme e çokollatës, çipsave dhe ëmbëlsirave.

Nëse dëshironi ta ulni nivelin e ‘kolesterolit të keq’, të mbroheni nga sëmundjet e zemrës dhe të parandaloni karcinomat, çdo ditë konsumoni nga një grusht fëstëkësh.

Në fakt, këto fruta arrore janë përplot antioksidues të cilët mbrojnë qelizat e organizmit nga substancat e dëmshme, të quajtura radikale të lira.

Për dallim nga frutat tjera arrore, fëstëkët përmbajnë sasi të mëdha të antioksiduesve dietetikë, luteinë, betakaroten dhe gama-tokoferol.

Betakaroteni shndërrohet në vitaminë A e që parandalon kancerin. Gama-tokoferoli është formë e shpeshtë e vitaminës E që mbron nga sëmundjet e zemrës. Ndërsa luteina është e rëndësishme për shikim dhe lëkurë të shëndoshë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...