Home Këshilla të ndryshme Fitness per nje trup ideal

Fitness per nje trup ideal

10 minuta nxemje duke vazhduar me stervitje kardiovaskulare (aerobie) per 30 minute deri ne 1 ore.

Nje program stervitjeje me pesha duhet te permbaje ushtrime per pjesen nga mesi e poshte dhe nga mesi e lart, me 2 seri nga 10-15 perseritje per cdo ushtrim Dy apo tre perseritjet e fundit te cdo serie duhet te jene me te veshtire. Nje sygjerim tjeter eshte te levizesh shpejt nga njeri ushtrim tek tjetri pa shume pushim ndermjet serive.

Gjithmone bej stretching midis ushtrimeve.  Kohezgjatje e stretching duhet te jete 10-30 sekonda per cdo ushtrim stretching dhe te pakten 10 minuta ne fund te stervitjes.

Ushtrime e barkut ndihmojne per te zhvilluar muskujt e barkut kur je duke djegur dhjamin e barkut me aerobi.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...