Home Shëndetësi Fitoi kancer në sy pasi bëri këtë çdo natë

Fitoi kancer në sy pasi bëri këtë çdo natë

6Sa shpesh vuani nga sytë e lodhur dhe të fryrë, për shkak të qëndrimit deri vonë zgjuar? Normalisht, psikologjia e syve tanë është shumë e fortë dhe mund ta përballojë edhe stresin e presionin më të madh, por nëse i kaloni kufijtë, atëherë mund ta rrezikoni seriozisht shëndetin e tyre.

Një 40-vjeçar i cili u diagnostikua me kancer filloi të kishte sy të skuqur dhe mendoi se nuk është asgjë serioze, por më pas doktorët ia dëshmuan të kundërtën.

Siç e dini, syri i njeriut është i përbërë nga inde komplekse. Edhe nëse qëndroni zgjuar deri vonë natën, nganjëherë mund ta vëreni një skuqje në sy.

Imagjinojeni çfarë ndodh nëse jo vetëm qëndroni zgjuar deri vonë dhe i lodhni sytë vetëm duke i mbajtur hapur, por edhe i ekspozoni ndaj rrezatimit të ekranit të celularit çdo natë? Po, kjo është ajo çfarë i shkaktoi kancerin në sy këtij njeriu, transmeton Gazeta Express.

Sipas këtij njeriu, emri i të cilit nuk u bë i njohur, ai filloi të kishte probleme me sy dhe pavarësisht kësaj ai vazhdoi ta përdorte celularin deri vonë natën.

Një studim i fundit gjerman tregoi se përdorimi konstant i celularit gjatë natës në shtrat mund të shkaktojë tumorin në sy. Ajo çfarë duhet të dini është se celulari emeton dritë radioaktive nga ekrani i tij.

Kur e përdorni në errësirë, kjo dritë dëmton syrin. Studime të ndryshme kanë dëshmuar se drita blu që del nga ekranet e celularëve mund të dëmtojnë qelizat dhe retinën.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

2 llojet e problemeve me tiroiden/ Shenjat dalluese dhe gjithçka që duhet të dini

Ankthi dhe pagjumësia janë shenjat e hipertiroidizmit Tiroidja është një gjëndër e vogël në formën e fluturës që ndodhet poshtë laringut. Ajo është e lidhur ngushtë me trurin dhe komunikimi kryhet nëpërmjet hormoneve. Tiroidja shfrytëzon jodin që marrim nga ushqimet për të çliruar hormonet T4 dhe T3 të cilat shkojnë në gjak. Sipas të dhënave, këto hormone diktojnë metabolizmin, tretjen, rënien...