Home Këshilla të ndryshme Forconi vithet!

Forconi vithet!

Ky ushtrim është i shkëlqyeshëm për forcimin e muskujve të vitheve, mirëpo njëkohësisht edhe e forcon edhe barkun.

Si ushtrohet:
* Shtrijuni në shpinë, këmbët lakoni në gjunjë.
* Ngrini kërdhokullat në atë mënyrë që trupi të formojë linjë të drejtë nga shpatullat deri te gjunjët.
* Qëndroni në atë pozicion 3-5 sekonda dhe gjithnjë shtrëngoni muskujt e vitheve.
* Kthehuni në pozitën fillestare dhe përsëriteni këtë ushtrimin edhe 10 herë. Gradualisht mund të shtoni numrin e ushtrimeve.
* Përpiquni që ushtrimet t’i bëni sa më ngadalë. /Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...