Frika nga erresira tek foshnjet

Endrrat e keqija jane nje mekanizem te trurit jane mjaft te veshtira per tu kuptuar. Per kete foshnjet, femija dhe ne njejten kohe dhe femra shtatezene jane te prekura nga ky subjekt.

Si te reagoni si nene kur foshnja juaj ben rregullisht endrra te keqija? Cili eshte ndryshimi me tmerret e nates?

Qe nga lindja, foshnja kalon shume ore ne dite duke fjetur, ky ne fakt eshte nje nga aktiviteti e tija kryesore. Edhe pse muajt e pare me foshnjen jane te prekura shpesh nga endrrat e keqja; ai mund ta vuaj kete edhe gjate nates , por edhe gjate pushimit te drekes .

Me pas veshtiresi per te fjetur dhe frika nga erresira, ne kete rast endrrat e keqija jane me te shpeshta gjate nates per foshnjen . Megjithate edhe pse ju sforcoheni ti siguroni atij nje gjume me endrra te bukura, ai perseri zgjohet naten per shkak te tyre.

Por perse foshnja ben endrra te keqija ?
Endrrat e keqija si dhe endrrat e bukura e lejojne ate te vendosi ne skene mërzitjet dhe dëshirat. Mundohuni ne cdo minute te dites te zbuloni boten, femija juaj eshte i përballur gjithashtu me ndalimet qe i bejne prinderit. Ai duhet ti bindet ligjeve te familjes (te mos e shtyj vëllain e tij ose te mos i hedhi lodrat per toke) dhe sipas rregullave te shoqerise (te bindesh, do te thote ti pershtatesh grupit).

Te gjitha keto konflikte shprehen ne nje menyre te pandergjegjeshme gjate nates, domethene midis endrrave te keqija. Ato jane shfaqet e nje lufte te vertet te brendshme, lufta midis deshires dhe frikes per tu rritur. Eshte e kote te nervozoheni, kjo nuk eshte nje teke dhe as nje hakmarrje.

Femija juja thjesht ka kaluar nje ndjenje te madhe te pafuqishme, ku bie ne kundërshtim me ate qe do dhe me ate qe mundet. Ai e kupton qe nuk i ka te gjitha fuqite. Prandaj endrrat e keqija jane nje siguri shume e nevojshme qe i lejon femijet qe te shprehin ankthin e tyre.