Frutat dhe perimet na bëjnë seksi

Frutat dhe perimet na bëjnë seksi Ushqimi me fruta dhe perime mund të ndihmojë që të dukemi jo vetëm më të shëndetshëm, por edhe mjaft seksi, pasi ngjyra e lëkurës është një shenjë dalluese e shëndetit që mund të tërheqë njerëzit drejt nesh.

Këtë e ka konfirmuar një ekip i studiuesve nga universitetet e Bristolit dhe St Andreus në Britani të Madhe i cili ka analizuar rezultatet e një testi, ku pjesëmarrësit iu nënshtruan, me anë të softuerit aftësisë së ngjyrës e lëkurës te disa modele mashkullore dhe femërore, për ta bërë atë të duket sa më e shëndetshme të jetë e mundur.

Sipas studiuesve, një aspekt i lëkurës që tregon ngjyra rozë e lehta është perceptuar nga njerëzit si një shenjë e shëndetit.

Dr. Ian Stephen tha se një lëkurë e cila është siç duhet e holluar me ujë, me gjak dhe oksigjen, sugjeron se ka një zemër dhe mushkëri të forta.
Ky është një demonstrim se si lëkura e duhanpirësve dhe njerëzve me diabet ose atyre me sëmundje kardiovaskulare, flet për furnizimin me më pak gjak nga enët e gjakut.

Ndërsa ngjyra e verdhë që kanë disa njerëz mund të shpjegohet me praninë e pigmente për shkak të lëndës së karotenit që është i pranishëm në disa fruta dhe perime.
Këto substanca kanë edhe funksionin e antioksidantëve, që i bën ato të dobishme dyfish për parandalimin e shumë sëmundjeve dhe për t’iu mbrojtur plakjes.
“Ne besonim se dielli është mënyra më e mirë për të përmirësuar ngjyrat e fytyrës sonë, por kërkimet tregojnë se një mënyrë jetese të shëndetshme me dietë të mirë mund të jenë më mirë”, pohon dr. Stephen.
“Mënyra e vetme natyrore me të cilën ne mund ta bëjë lëkurën tonë më të qartë dhe më të bukur, është ndjekja e një diete të shëndetshme të pasur me fruta dhe perime”, shtoi profesor David Perrett, në universitetin e St Andreus.