Home Këshilla të ndryshme Frutat e malit parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare

Frutat e malit parandalojnë sëmundjet kardiovaskulare

Frutat e malit parandalojnë sëmundjet kardiovaskulareStudiuesit kanë identifikuar gjithmonë veti shëruese te frutat e malit, por tani një studim i ri i kryer nga një universitet i njohur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dëshmoi se boronica dhe dredhëzat luajnë një rol jetik në parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare dhe atakun në zemër te gratë, transmeton “Zëri.info”.

Të dhënat treguan se gratë që plotësojnë dietën e tyre me fruta mali reduktojnë me mbi 30% problemet në zemër në krahasim me ato që konsumonin më pak.

Frutat e malit kanë sasi shumë të ulët kalorish dhe rekomandohen në shumë programe për dobësim. Ato kanë fuqi të madhe antioksidante dhe ofrojnë më shumë vitaminë C se agrumet. Hiperglicemia, qarkullimi i gjakut, bukuria e lëkurës, problemet me shikimin, përmirësohen me konsumimin e frutave të kuqe.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...