Home Këshilla të ndryshme Gëzimi ynë nuk varet nga veprimet tona

Gëzimi ynë nuk varet nga veprimet tona

Gëzimi ynë nuk varet nga veprimet tonaKur nuk jeni të disponuar mos i fajësoni problemet që ju shfaqen, por miqtë tuaj.
Hulumtimet tregojnë se miqtë përreth nesh kanë ndikim të madh në disponimin tonë.

Kur miqtë tanë qeshin, qeshim edhe ne, ndërsa kur ata nuk janë të disponuar e njëjta gjë na përcillet edhe neve.Përveç emocioneve të cilat konsiderohen ‘infektuese’, edhe vetë efekti emotiv i të dashurve tanë është gjithnjë e më i madh, sepse ata ndikojnë në qëndrimet tona të përditshme.

Analiza e cila ka zgjatur njëzet vite dhe ka përfshirë 5.000 vullnetarë të rritur, ka zbuluar se disponimi i mirë bartet nga një person te tjetri.

Shkencëtarët nga Universiteti i Harvardit thonë se gëzimi ynë varet nga disponimi i miqve tanë dhe miqve të tyre… Miqtë e lumtur, të cilët jetojnë pranë nesh, e shtojnë mundësinë që edhe ne të jeni të lumtur për 60%.

Derisa llogaritet se kolegët e punës nuk kanë ndonjë ndikim specifik në disponimin tonë. Ndërsa, është interesant fakti se miqtë nga e njëjta gjini kanë ndikim shumë më të madh në disponimin tonë, sesa vetë partneri.

“Gëzimi ynë nuk varet nga veprimet tona, sjellja apo mendimi, por nga njerëzit, të cilët ndoshta nuk i njohim fare, por që mund të kenë ndikim te ne”, thotë Nicholas Christakis, njëri nga hulumtuesit.

Ky studim lë të kuptohet se shumica e fenomeneve të tilla, si lumturia, depresioni, kërcënimi, prirja ndaj alkoolit, pirja e duhanit, si edh gjendjet tjera shëndetësore, janë fenomene të cilat barten ndërmjet miqve nga njëri te tjetri. Për këtë arsye, kujdes me kë shoqëroheni!

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...