Home Këshilla të ndryshme Gjërat e “ndyra” që ndodhin kur nuk e ndryshoni briskun e rrojës…

Gjërat e “ndyra” që ndodhin kur nuk e ndryshoni briskun e rrojës…

7Kur mendoni se është koha e duhur për ta ndërruar briskun e rrojës? Kur brisku e ka vështirë t’i heqë qimet e këmbëve? Kur aksidentalisht e shihni tërë ‘bërllokun’ që është akumuluar aty.

Sipas ekspertëve, rekomandohet që briskun e rrojës ta ndërroni çdo tri ditë.

Por, çfarë ndodh nëse nuk i përmbaheni këtij rekomandimi?

Brisku mbulohet nga bakteret

Aq më gjatë që e mbani një brisk të rrojës, aq më shumë baktere, qeliza të vdekura të lëkurës dhe krem rroje mblidhen aty.

Rroja është më e keqe…

Kush dëshiron të shpenzojë më shumë kohë duke u rruar? Epo, nëse nuk dëshironi të shpenzoni më shumë kohë të rruheni, atëherë është mirë ta ndërroni shpesh briskun sepse brisqet e vjetra e humbin efikasitetin.

Rreziqet e infeksioneve rriten

Brisku i vjetër dhe lëkura e irrituar janë kombinim i tmerrshëm. Vetëm se nuk i shihni prerjet në lëkurën tuaj, kjo nuk do të thotë se nuk janë aty.

Sipas ekspertëve, kombinimi i këtyre dy faktorëve shpin në rritje të rrezikut për infeksione virale dhe infeksione tjera.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

A është e mundur të plotësosh gjumin e javës në fundjavë?

Është e premte dhe alarmi fiket pasi pas disa netëve pa gjumë ku duhet të zgjohesh herët, në faundjavë dëshiron që të rikuperosh gjumin e munguar gjatë javës. Por a funksionon kjo? Duke qenë se jo të gjithë njerëzit arrijnë të flenë 8 orë dhe humbasin benefitet e të qenit të relaksuar për ditën tjetër, 5 ekspertë kanë zbuluar nëse...