Gjërat që dëmtojnë lëkuren tuaj. Ja disa gjëra që ju nuk i dini

Janë disa gjëra ose veprime të përditshme, rutinore të cilat pa qëllimin dhe dëshiren tonë mund të dëmtojnë lëkuren pa e kuptuar dhe pa na shkuar mendja.

Vizitat e rregullta në sauna: Nëse shkoni më shumë seç duhet në sauna, rrezët e forta do fillojnë të veprojnë dhe të dëmtojnë lëkuren, dhe mund të shkaktojnë vdekjen e qelizave dhe  rrudhosjen e saj. Në qoftëse ju pëlqen që t’a ndjekni atë, atëherë përpiquni që t’a vizitioni sa më pak të jetë e mundur.

Përdorimi i telefonit në mënyrë të tepruar mund të shkaktojë shpërthim të bakterieve: Mbasi të keni perfunduar telefonaten sigurohuni që të pastroni lëkuren tuaj me një fasho të lagësht, apo me një xhel antibakterial, pasi të qëndruarit me orë të gjata në telefon mund të shkaktojë përhapjen e bakterive.

Kafeja mund të hidratojë lëkuren tuaj: Minimizoni konsumin e kafesë brenda një ditë. Nësë konsumoni më shumë se 3 kafe në ditë atëherë do të ketë pasoja negative mbi shëndetin tuaj.

Pirja e duhanit: Pirja në mënyrë të pakontrolluar të duhanit për një periudhë të gjatë mund të shpejtojë proçesin e plakjes dhe të shtojë rrudhat në lëkurë.

Mos bëni banjo të gjata: Nësë bëni banjo shpesh do të eleminoni yndyrën e lëkurës, për  të cilën ai ka nevojë duke shkaktuar tharjen dhe ashpërsimin e saj. Bëni dush, madje edhe shpesh por mos i zgjasni shumë ato.