Home Këshilla për Prindër Gjërat që duhet t’i keni parasysh kur e leni fëmijën vetëm në...

Gjërat që duhet t’i keni parasysh kur e leni fëmijën vetëm në shtëpi

Gjërat që duhet t’i keni parasysh kur e leni fëmijën vetëm në shtëpiJeta dinamike shpesh na detyron që ndonjëherë t’i lëmë fëmijët në shtëpi vet. Që fëmija juja të jetë i sigurt duhet t’i keni parasysh këto gjëra.

Përcaktoni nëse ka burime në komunitetit ose organizata që ofrojnë̈ kujdes apo mbështetje për fëmijët që janë̈ në shtëpi vetëm.

Pyesni fëmijën tuaj se si ai ose ajo mendon për të qëndruar vetëm. A ndihet fëmija juaj i frikësuar të qëndrojë̈ vetëm apo a kanë pjekurinë̈ dhe iniciativën për të marrë këtë̈ përgjegjësi?
Vendosni nëse ju mendoni që fëmija juaj është̈ në gjendje të ndjekë drejtimet dhe zgjidhjen e problemeve të tij ose të saj.

Përcaktoni se sa kohë fëmija juaj do të jetë vetëm, se si ju do të arrini apo në një̈ tjetër i rritur i besuar do të jenë në rast të një̈ emergjence, si dhe nivelin e sigurisë̈ në lagjen tuaj. Agjencitë̈ e zbatimit të ligjit mund të jetë në gjendje të ofrojnë̈ informacion dhe shërbim në rast emergjence.

Përcaktoni rregullat specifike që fëmija juaj duhet të ndjekë kur është̈ vetëm dhe jepini udhëzime të veçanta atyre se si duhet të ju kontaktojë ne çdo kohë gjithashtu duhet të informoni fëmijët se si duhet të veprojnë̈ në momentet kur nuk mund të ju kontaktojnë̈ shpejt.

Krijoni situata praktikë për fëmijën tuaj duke treguar mënyrën se si ai ose ajo duhet të përballet kur është̈ vetëm në shtëpi duke përfshirë̈ veprimet që duhet të bëjnë̈ nëse rrjeti telefonik ose energjia elektrike shkëputet.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...