Home Shëndetësi Gjethja e ullirit kundër gripit të derrit

Gjethja e ullirit kundër gripit të derrit

Gjethja e ullirit kundër gripit të derritShkencëtarët japonezë kanë botuar rezultatet e studimit të veprimit antivirusal të hidroksitirozolit në lloje të ndryshme të virusit të gripit, duke përfshirë edhe H1N1 (i ashtuquajtur grupi i derrit).

Hidroksitirozoli ka shkaktuar ndryshime në ndërtimin e qelizave të virusit dhe e ka ndalur aktivitetin e të gjitha tipave të virusit të gripit në të cilët është testuar.

Gjethja e ullirit është burimi i pasur natyral i hidroksitirozolit dhe oleuropeinës, kompozime polifenole me aktivitet të fortë .

Për këtë arsye kundër të gjitha llojeve të virozës dhe gripit sugjerohet konsumimi i çajit apo kapsulave me ekstraktin e gjethes së ullirit, që mund të gjenden në barnatoret tona.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...