Home Ushqim Gjithçka që nuk keni ditur për mollët deri tani

Gjithçka që nuk keni ditur për mollët deri tani

Ky është sezoni i mbledhjes së mollëve, e duke marrë parasysh dobinë që ato i ofrojnë organizmit, atëherë lirisht kënaquni me konsumimin e mollës.

Nuk thuhet kot ‘një mollë në ditë largon mjekun nga shtëpia’. Mollët mund të jenë një burim i mirë për një darkë të lehtë, ndërsa që ekspertët ju sugjerojnë që t’i konsumoni para ushqimit, e jo pas tij. Nëse pëlqeni zamrat, atëherë zgjidhja më e mirë do të ishte që të konsumoni dy mollë, e asgjë tjetër.

Njëqind gramë mollë përmbajnë 85-90% ujë, 10 g karbohidrate, prej të cilave 2-3 g proteina. Pos vitaminës C, përmban vitaminat A dhe B, kalium, fosfor dhe kalcium. Po ashtu, duhet cekur se është e varfër për sa ju përket kalorive, kështu që 100 g mollë kanë 40 kalori.

Ekspertë të shumtë e po ashtu edhe shkencëtarë ju sugjerojnë që porsa t’i hapni sytë në mëngjes ta konsumoni një mollë. Kjo ndikon në qarkullimin e gjakut, forcon sistemin imun si dhe ndikon në tretjen e ushqimit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...