Home Shëndetësi Gjumi i keq dëmton sistemin imunitar

Gjumi i keq dëmton sistemin imunitar

Një gjumë jo i plotë mund të shtojë rreziqet e sëmundjes.

Sipas një studimi të fundit, kërkuesit kanë dalë në përfundimin se mekanizmi gjenetik që rregullon gjumin tonë kontrollon nivelin e një gjeni tjetër që është shumë i rëndësishëm për sistemin tonë imunitar.

Shkencëtarët e Jeil në SHBA mendojnë se një gjumë i paktë dhe jo i rregullt na bëjnë më të prirur për tu prekur nga sëmundje të ndryshme sepse imuniteti i organizmit bie.

“Njerëzit janë më të ekspozuar ndaj sëmundjeve të ndryshme nëse nuk bëjnë një gjumë të mirë dhe të plotë”, është shprehur profesori Erok Fikrig në revistën ‘Immunity’.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Temperaturat e larta dhe uji i nxehtë po i mbysin peshqit

Alaska ka qenë e përfshirë nga një valë e të nxehtit gjatë kësaj vere dhe kjo ka bërë që një numër i lartë salmonësh të mos e përballojnë dhe të ngordhin. Shkencëtarët kanë vërejtur se disa lloje salmonësh janë zhdukur pas një ekspedite përgjatë lumit Koyokuk të Alaskës, pasi vendasit njoftuan se një numër i lartë salmonësh kishin dalë në...