Home Këshilla të ndryshme Gjumi i tepërt, i rrezikshëm

Gjumi i tepërt, i rrezikshëm

Gjumi i tepërt, i rrezikshëmKy është përfundimi në të cilin kanë arritur shkencëtarët e Akademisë Amerikane të Barnave të Gjumit.

Sipas studimit të kryer, si personat që flinin pak gjumë, ashtu edhe ata që flinin shumë, ishin më të predispozuar për t’u sëmurë nga: diabeti, sëmundjet kronike të zemrës, ankthi dhe obeziteti, transmeton “zeri.info”.

Kështu njerëzit që flenë më shumë se dhjetë orë në natë, janë personat më të rrezikuar ndaj sëmundjeve të zemrës, goditjeve në tru, diabetit, obezitetit dhe sëmundjeve mendore.

Gjumi i shëndetshëm konsiderohet ai mes 8 dhe 9 orë në ditë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Çfarë ndodh nëse konsumoni cigare kur ushqeni fëmijën me gji?

Qumështi i gjirit e ndihmon fëmijën të fitojë imunitet dhe të luftojë sëmundje nga më të ndryshmet. Nëse një fëmijë konsumon qumësht ai është në gjendje që të mposhtë edhe tymin e duhanit. Shumë studime kanë treguar se një fëmijë që ushqehet me gji është më i fortë dhe shanset për t’u prekur nga sëmundjet janë më të pakta. Por...