Home Teknologji Internet Google hoqi dorë nga shtatë projekte

Google hoqi dorë nga shtatë projekte

Kërkuesi udhëheqës botërorë i Internetit Google publikoi të martën se ka ndërprerë punën në shtatë projekte për shkak se nuk kanë dhënë rezultatet e pritshme.

Google, në mes tjerash, anuloi projektin e zhvillimit të teknologjisë që do të ulte koston e energjisë së marrë nga burimet që përtërihen, dhe enciklopedinë online Knol e cila ishte paraparë të jetë konkurrent i Wikipedias.

Google më 2007 nisi projektin e zhvillimit të teknologjisë solare, e më 2009 paralajmëruan se për disa vite energjia e fituar me ndihmën e teknologjisë së këtillë do të ishte më e lirë nga ajo e cila fitohet përdorimin e thëngjillit, që është karburanti më i lirë fosil.

Anulimi i projekteve pasoi pasi që investitorët shprehën brenga rreth rritjes së shpenzimeve, dhe për shkak të presionit të kompanive konkurrente siç janë Apple dhe Facebook. /Telegrafi/

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...