Home Këshilla të ndryshme Gratë duhet të flenë më shumë se burrat

Gratë duhet të flenë më shumë se burrat

Gratë duhet të flenë më shumë se burratNëse gratë bëjnë gjumë të mirë gjatë natës, kjo e përmirëson performancën e trurit të tyre, ndërsa burrat përfitojnë më shumë nga pushimi i pasdites.

Shkencëtarët nga Instituti Max Planck në Mynih, kanë analizuar gjumin e 160 të rriturve, duke dashur të dinë se si ndikon gjumi në kapacitetin intelektual të njerëzve.

Ata kanë zbuluar se gjumi është shumë i lidhur me suksesin në testet për matjen e Inteligjencës, dhe gratë kanë rezultate më të mira nëse kanë një gjumë të qetë. Te burrat nuk është vërejtur një korrelacion i tillë.
Sidoqoftë, te burrat është vërejtur se kanë performancë më të mirë akademike nëse flenë nga pak gjatë ditës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...